dijous, 16 d’octubre del 2014

L'estigma sobe les malalties mentals


Neus Munté
La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha subratllat aquest divendres el compromís de l'executiu català en la "lluita contra l'estigma" associat a les malalties mentals a través de la sensibilització i informació sobre elles.
 
Munté, que ha participat a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental en un acte organitzat pel Fòrum Salut Mental a Barcelona, ha reivindicat que la salut mental es faci més visible de cara a la societat perquè sigui conscient i treure l'estigma a les persones que pateixen malalties mentals.
 
 "La malaltia mental s'assenyala amb el dit i això és el que hem de canviar", ha remarcat Munté, qui ha assenyalat que la millora de l'atenció i tractament s'ha de fer a partir d'un abordatge integral.
 
En aquesta línia, ha recordat algunes de les iniciatives del Govern durant aquesta legislatura, com el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS), que integra les diferents xarxes d'atenció a les persones amb problemes de salut mental, i els treballs desplegats en el marc del Pla Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.
 
Els trastorns mentals són malalties d'elevada prevalença, ja que segons dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya del 2013, la possibilitat de patir un trastorn mental en la població catalana de 15 o més anys va ser del 12,4% --el 2012 va ser del 10,7%--.
 
La magnitud i l'impacte d'aquests trastorns en termes de dependència i costos econòmics són elevats, i a Europa s'estima que els costos associats als trastorns mentals estan al voltant del 3-4% del PIB, associat sobretot a la discapacitat i la pèrdua de productivitat.

                                                                                                                                       Font: Aldia.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada