dijous, 23 d’octubre del 2014

La Marató de TV3

És un esdeveniment solidari de primera magnitud a Catalunya, en el qual, sota la coordinació de la Fundació La Marató de TV3 actuen múltiples agents socials (empreses, administracions, entitats,etc.) per a l’acompliment de la finalitat anual a la qual està va destinada.

Aquest any l'edició de la Martó va dedicada a les malalties del cor.

La feina de la Fundació La Marató de TV3, rep un important suport per part de la Direccció General d'Acció Cívica i Comunitària, que s'encarrega de les tasques de :

- captació, organització i formació prèvies del voluntariat participant, com de la coordinació d’aquest col·lectiu el mateix dia de la Marató.
- col·laboració en la campanya de sensibilització i mobilització ciutadana que es du a terme en els mesos previs a La Marató de TV3.

En el tema de la sensibilització ciutadana la col·laboració de la DGACC es concreta en:

La difusió del tema de La Marató de TV3 als centres d’ensenyament secundari públics i concertats de Catalunya (al voltant de 2.000 xerrades), coordinades per la Fundació La Marató de TV3 amb el suport logístic de les Oficines de Benestar Social i Família i els equipaments cívics del territori.
“Pinta La Marató de TV3”: concurs de murals sobre La Marató de TV3 adreçat als centres d’ensenyament secundari. La DG d’Acció Cívica i Comunitària participa com a membre del Jurat, i posteriorment gestiona i es fa càrrec de l’atorgament del Premi al grup-classe guanyador, que consisteix en un cap de setmana en un alberg de la xarxa d'albergs de Catalunya.

Hi ha més de 2.000 voluntaris a tot Catalunya que fan possible l’atenció de les línies telefòniques i la resta de tasques que calen fer per al bon funcionament de les seus (servei d’ordre, canvis de sala, servei d'àpats,  protocol, separadors, runners, etc.)
Al voltant de 40 treballadors de la DGACC fan possible la coordinació de les diferents tasques a les diferents seus.

Més informació a: Blog de la Marató

dijous, 16 d’octubre del 2014

L'estigma sobe les malalties mentals


Neus Munté
La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha subratllat aquest divendres el compromís de l'executiu català en la "lluita contra l'estigma" associat a les malalties mentals a través de la sensibilització i informació sobre elles.
 
Munté, que ha participat a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental en un acte organitzat pel Fòrum Salut Mental a Barcelona, ha reivindicat que la salut mental es faci més visible de cara a la societat perquè sigui conscient i treure l'estigma a les persones que pateixen malalties mentals.
 
 "La malaltia mental s'assenyala amb el dit i això és el que hem de canviar", ha remarcat Munté, qui ha assenyalat que la millora de l'atenció i tractament s'ha de fer a partir d'un abordatge integral.
 
En aquesta línia, ha recordat algunes de les iniciatives del Govern durant aquesta legislatura, com el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS), que integra les diferents xarxes d'atenció a les persones amb problemes de salut mental, i els treballs desplegats en el marc del Pla Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.
 
Els trastorns mentals són malalties d'elevada prevalença, ja que segons dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya del 2013, la possibilitat de patir un trastorn mental en la població catalana de 15 o més anys va ser del 12,4% --el 2012 va ser del 10,7%--.
 
La magnitud i l'impacte d'aquests trastorns en termes de dependència i costos econòmics són elevats, i a Europa s'estima que els costos associats als trastorns mentals estan al voltant del 3-4% del PIB, associat sobretot a la discapacitat i la pèrdua de productivitat.

                                                                                                                                       Font: Aldia.cat

dijous, 9 d’octubre del 2014

XXV Concurs de Castells de Tarragona 2014



El XXV Concurs de Castells de Tarragona tingué lloc el diumenge 28 de setembre de 2014 a la plaça del Castell de Torredembarra i el dissabte 4 i diumenge 5 d'octubre del mateix any a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Fou el quaranta-vuitè concurs de castells de la història i la vint-i-cinquena edició del concurs de castells de Tarragona, organitzat biennalment per l'Ajuntament de Tarragona. Celebrat per primera vegada en tres jornades diferents i amb la participació de 41 colles, va ser el concurs de castells amb més participació de la història.
Els Castellers de Vilafranca es van proclamar vencedors per desena vegada en el seu historial, setena de manera consecutiva, amb el 3 de 10 amb folre i manilles carregat, el 2 de 8 sense folre carregat i el 3 de 9 amb folre i l'agulla. A banda també descarregaren el 4 de 9 amb folre i l'agulla, que no puntuà. Rere seu i amb 55 punts de diferència es classificà la Colla Vella dels Xiquets de Valls, amb el 3 de 10 amb folre i manilles i el 2 de 8 sense folre carregats i el 4 de 9 amb folre i l'agulla descarregat, aconseguint la seva millor actuació de la història. En tercera posició, completant el podi, es classificà la Colla Jove Xiquets de Tarragona amb el primer 3 de 10 amb folre i manilles carregat del seu historial, el 5 de 9 amb folre i el 9 de 8.


Video del 3d10fm carregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

 














Fotos del concurs:


 





dijous, 2 d’octubre del 2014

Torna el blog...

Hola companys!

Tornem a reempendre la nostra activitat al blog, després d'unes "petites" vacances.

Intentarem cada setmana penjar alguna cosa al blog, amb tot tipus de temàtiques, ja siguin fotos d'activitats que fem el grup de SOI i SPL de Ginesta o amb temes que alguns de nosaltres ens interessin i ens vingui de gust compartir amb tots vosaltres.

I res, us animem a que ens continueu seguint. I si ens voleu fer propaganda perquè el blog arribi a més gent doncs nosaltres encantats.

A reveure companys i esperem que fins aviat!